Hozzávalók:
100 ml. víz,
100 ml. tej,
100 ml. olaj
1 tk só
1 tk cukor (lehet 2 is!
Ettől a simit még nem lesz édes.)
Kenyérsütő géppel bedagasztottam, majd a kelesztés előtt a tésztát kivettem a gépből.
Szalámi alakúra formáztam s 10 vastagabb szeletre felszeleteltem.
A szeleteket kézzel kissé szétnyomtam, de ügyeltem, hogy kerek formájúak maradjanak, majd a közepüket egy kisebb átmérőjű pohárral kilyukasztottam. A maradékokból még 2 tésztát formáztam.
1 tojás fehérjét 1 kanál vízzel kemény habbá vertem, ebben a karikákat először megforgattam, utána pedig 1 tányérka szezámmagban és a 12 karikát 2 tepsibe tettem, több mint a duplájára kelesztettem.
A sütőt 180 fokra felmelegítettem és légkeveréssel a 2 tepsit egyszerre 20 perc alatt megsütöttem. (Félidőben, tehát 10 perc után a tepsiket megcseréltem úgy, hogy az alsó állásban lévőt a felsőbe tettem, a felsőben lévőt pedig alulra, hogy a simitek alja és teteje egyformára süljön.)
Utolsó kommentek