Miért süssünk otthon kenyeret?
Sok érv szól a házi kenyérsütés mellett. Ha csak a sütéskor szállingózó illatokat említjük, akkor már sokat elárulunk, de maga az egész folyamat egy nagyon izgalmas és igazán "otthonteremtő" dolog.
A kenyér beszerzését nagyon könnyű megoldani bolti vásárlással - csak bedobunk egy előre csomagolt kenyeret a kosárba, és kész is. De gondoljuk csak végig, mi lehet abban a kenyérben, ha az van ráírva, hogy hetekig eláll? Van annak egyáltalán valamilyen illata, netán igazi íze? Jobban járunk, ha inkább pékségben vásárolunk, ott talán vannak igazi kenyerek, de azért ott sem lehetünk biztosak benne, hogy mindig azt kapjuk, amire igazán áhítozunk.
Mi, magyarok, kenyérszerető népség vagyunk. Ez táplálkozásunk egyik alapja, a búza és a belőle készült kenyér nélkül nem igazán elképzelhető az étkezés. És mit kap kezébe egy baba, amikor előjönnek az első tejfogak? Nem gumiból, mesterséges anyagból készült rágókát, hanem egy karéj kenyeret vagy kenyérhéjat...
Utolsó kommentek