Hozzávalók:
1 kg finomliszt, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál étolaj, 5-6 dl víz, 30 dkg pirított káposzta, 2 dkg só. A lisztet kissé felmelegítjük. A közepén mélyedést képezünk, belemorzsoljuk az élesztõt, langyos vízzel elkeverjük. Adunk hozzá kevés lisztet, letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelni hagyjuk. Ez után hozzáadjuk a szép sárgára pirított káposztát, a sót és annyi vizet, hogy közepes keménységû tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik, majd meghintjük liszttel, letakarjuk, és meleg helyen 60 percig kelesztjük. Ez után lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Ízlés szerint formázzuk. Kizsírozott tepsibe tesszük és 30-40 percig ismét kelesztjük. A tészta felületét késsel megvágjuk, beolajozzuk, elõmelegített sütõben, közepes melegen 50-60 percig sütjük
Káposztás kenyér
2007.10.08. 08:42 kenyersutesotthon
1 komment
Címkék: kenyérreceptek káposztás kenyér
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr83189763
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2008.09.10. 05:49:53
Tegnapelőtt hallottam a káposztás kenyérről a rádióban, sejtettem, hogy ilyesmi, ki fogom próbálni, biztos nagyon finom!
Utolsó kommentek