Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Barna kenyér tökmaggal

2007.10.06. 15:56 kenyersutesotthon

Barna kenyér tökmaggal


Hozzávalók: 40 dkg Graham-liszt 15 dkg finomliszt 10 dkg rozsliszt 5 dkg tökmag 4-4,5 dl langyos víz 2,5 dkg élesztő 1 tk. őrölt kömény 1 mk. koriander 2 lapos tk. só 1 ek. olvasztott vaj pici cukor zsír vagy olaj a sütőforma kikenéséhez. Az élesztőt felfuttatjuk kis tejben, a liszteket öszzekeverjük, majd a lisztkeverék közepébe kis mélyedésbe beleöntjük az élesztős tejet. Lassan elkezdjük összedolgozni a többi hozzávalóval is, majd jó alaposan meggyúrjuk a víz folyamatos hozzáadásával. Atökmag kétharmadát felaprítjuk, de maradjanak benne egész szemek is. A tésztát süthetjük egy, nagyobb cipóként tepsiben, vagy magas falu, tégla alakú egyéb sütőedényben. Forrő sütőbe tesszük, közepes lángon. Ha a sütő pirítaná a kenyerünk tetejét a vége felé, takarjuk le alufóliával. Teljes magvakat tartalmazó kenyeret fűrészfogú késsel szeljük.

3 komment

Címkék: kenyérsütés barnakenyér kenyér tökmaggal

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr64188216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csoki · http://www.csakiistvan.hu 2007.12.16. 14:20:18

hello

Tud valaki segíteni hogy kenyeret itt mennyi ideig kell sütni? honnan tudom hogy jó? Ha a teteje már kezd pirulni?

Üdv

óvatos_duhaj 2009.04.13. 15:55:23

@Csoki: Szia! Ahogy látom, ez elég régi kérdés/bejegyzés már, de hátha ráakad még valaki a válaszra (ahogy én tudom, talán medwénél olvastam): akkor jó a kenyered, ha megkopogtatod az alját, és olyan tompán "kong". Az én fél kiló körüli kenyereim 30-40 perc alatt szoktak elkészülni.

Biopék 2010.11.21. 13:22:12

sziasztok!
a valódi barna kenyér mindig a teljesőrlésű lisztöl barna, ennek súlya van.
a graham liszt, is jó de abból kimarad a csira,a gabona lelke az élet.
ez egy szükséges rossz a malomiparnál,mert így lehet fél év szavit adni a liszteknek, hogy egyszerű levegős malmi technikával kiveszik a gyorsan avasodó csirát. ha viszont benne marad rövid időn belül keserűvé,avas ízűvé válik a belőle készült kenyér.ezért jó frissen őrölt liszt amit sütés előtt készítünk, vagy az bioliszt amin fel van tüntetve az őrlési idő és nem régebbi 1 hónapnál.
teljesőrlésü kenyeret mindig biolisztből készítsünk,mert ezeket nem permetezik vegyszerekkel,nincsenek a földek az autópálya mellet, így tisztább a korpa felülete
süti beállítások módosítása