Barna kenyér tökmaggal
Hozzávalók: 40 dkg Graham-liszt 15 dkg finomliszt 10 dkg rozsliszt 5 dkg tökmag 4-4,5 dl langyos víz 2,5 dkg élesztő 1 tk. őrölt kömény 1 mk. koriander 2 lapos tk. só 1 ek. olvasztott vaj pici cukor zsír vagy olaj a sütőforma kikenéséhez. Az élesztőt felfuttatjuk kis tejben, a liszteket öszzekeverjük, majd a lisztkeverék közepébe kis mélyedésbe beleöntjük az élesztős tejet. Lassan elkezdjük összedolgozni a többi hozzávalóval is, majd jó alaposan meggyúrjuk a víz folyamatos hozzáadásával. Atökmag kétharmadát felaprítjuk, de maradjanak benne egész szemek is. A tésztát süthetjük egy, nagyobb cipóként tepsiben, vagy magas falu, tégla alakú egyéb sütőedényben. Forrő sütőbe tesszük, közepes lángon. Ha a sütő pirítaná a kenyerünk tetejét a vége felé, takarjuk le alufóliával. Teljes magvakat tartalmazó kenyeret fűrészfogú késsel szeljük.
Utolsó kommentek