50 dkg liszt, 50 dkg rozsliszt, 2 dkg élesztõ, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 dkg só, 10 dkg fõtt áttört burgonya, 4-5 dl tej. A burgonyát megfõzzük, melegen áttörjük a kétféle langyos átszitált liszttel, sóval, cukorral összekeverjük és tálba tesszük. Közben az élesztõt langyos cukros tejben megkelesztjük, és a lisztre öntjük. A többi tejet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd az olvasztott margarint ráöntjük, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem nyerünk. Cipót formálunk belõle, letakarjuk, langyos helyen 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és könnyedén átgyúrjuk. Ízlés szerint formázzuk, kivajazott tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük, 30 percig kelesztjük és elõmelegített sütõben 50-60 percig sütjük.
Burgonyás kenyér II.
2007.10.02. 10:14 kenyersutesotthon
Szólj hozzá! · 1 trackback
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr58183312
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Cheltenham 2019 2019.03.13. 05:04:55
Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek