A magyar piacon az utóbbi években egyre elterjedtebbek a kenyérsütő gépek. Általánosságban elmondható, hogy a különféle gyártmányok hasonló programokkal rendelkeznek. Valamennyi géppel süthető fehér és teljes kiőrlésű kenyér, kalács, dagasztható tészta sütés nélkül pl. pizzához.
A lisztek ( a többféle lisztből készült kenyereknél a legnagyobb mennyiségben lévő) kiőrlésétől függően kell választani a fehér vagy barna kenyerekhez való programok közül. Ezek az időtartamon kívül speciálisan az adott kenyérfajtára összeállított dagasztási- kelesztési időtartamokkal dolgoznak.
Valamennyi gép világos-közepes-sötét színbeállítási fokozattal rendelkezik.
A gépek általában 750 és 1000 grammos kenyeret tudnak sütni. Fontos, hogy a maximális térfogat mennyi lehet! A süthető kenyér mérete a használati utasításból kiderül illetve a kijelző mezőn beállítható. Ügyelni kell arra, hogy a teljes kiőrlésű, sötétebb kenyerek tömörebbek, nehezebbek, míg a fehér kenyerek terjedelmesebbek. célszerű tehát először kisebb adagokkal próbát végezni, hogy biztosan belefér-e a tészta a sütőüstbe. Egy adott gépen bizonyos programokat lehet több súlybeállítással működtetni, ezzel a munkafázisok idejét változtathatjuk néhány perccel. De nem minden programot lehet különböző súlyra állítani!
A kenyérsütőkről általában...
2007.09.28. 14:14 kenyersutesotthon
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr34179727
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek