Hozzávalók:
1 hosszúkás, 50 dkg-os kenyér (pl. zsemle- vagy zsúrkenyér) 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 evõkanál liszt, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma, 1 csokor piros retek, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A fele margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedve, kevergetve jó sûrûre fõzzük. Ha már nem forró, belekeverjük a reszelt sajtot, a mustárt, a sót, a borsot, a megreszelt uborkát és retket, valamint a nagyon finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a megmaradt margarint, és addig keverjük, amíg habos, könnyû massza lesz belõle. Félretesszük a hûtõszekrénybe. A kenyér mindkét végét egyenesre vágjuk, majd egy hosszú nyelû fakanállal és egy éles, vékony pengéjû késsel kivágjuk, kitoljuk a kenyérbelet úgy, hogy a fala legalább másfél centi vastag maradjon. A kivájt kenyérbelet belekeverjük a krémbe, és megtöltjük vele az üreges kenyeret oly módon, hogy a kenyeret ráállítjuk egy alufólialapra, majd beletömködjük a masszát. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás elõtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy csésze teával kitûnõ és kiadós vacsora. Egy kenyérbõl kb. 18 szendvics vágható.
(tutireceptek)
Kenyér másképp-töltött kenyér
2007.10.17. 15:58 kenyersutesotthon
1 komment
Címkék: kenyérreceptek
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr35199250
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.10.29. 18:17:07
Tegyük hozzá, hogy egy kenyérszeletelő gép a legjobb vásár, mivel az egyenes szeleteket vág és nem morzsál három napos kenyérnél sem.
Utolsó kommentek