Thönkölybúza kenyér | |
Kategória: | Kenyerek, péksütemények |
Hozzávalók: | 40 dkg tönkölybúza liszt/fehér/ 10 dkg teljes őrlésű rozsliszt 10 dkg zabpehelyliszt 2 púpozott evőkanál zabkorpa 3.5 dl víz 4 teáskanál/ csapott/ só 2 teáskanál cukor 1.5 evőkanál étolaj 2 teáskanál porélesztő/dr.Oetker vált be leginkább/ 1/2 citrom leve/ez kb.2 evőkanál/ 1 közepes főtt burgonya a levével együtt szezámmag |
Elkészítés: | Egy burgonyát lereszelek almareszelőn,1 kávéskanál sóval,2 dl vízben megfőzöm.Hagyom kicsit hűlni. A kelesztőtálba először a folyadék kerül.A 3.5 dl.mennyiségű vízbe beszámítom a burgonyát a levével is. Ebbe kerül még a maradék só, a cukor,étolaj,citromlé. Beleszórom az összekevert 3 féle lisztet a korpával,de előtte mindenképpen átszitálom.A tetejébe mélyedést csinálok, ebbe szórom az élesztőt,majd liszttel betakargatom.Jól összegyúrom . Ha túl lágy, akkor pedig ugyanígy lisztet szórjunk rá,kb.1 kanállal. Ismét elkezdjük dagasztani,1-2 órát pihentetem,megkenem a tetejét tojással,ezután meg szoktam szórni alaposan szezámmaggal,ilyenkor szépen megpirul a teteje. Fórró sütőben 5 percig max. fokozaton sütöm,aztán takaréklángon 50-60 percet. |
Tönkölybúza kenyér
2007.10.06. 07:25 kenyersutesotthon
Szólj hozzá!
Címkék: kenyér kenyérsütés tönkölybúza kenyér egészséges kenyér
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr36187860
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek