Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Fűszeres kenyér

2007.10.05. 09:18 kenyersutesotthon

Fűszeres kenyér

Hozzávalók:
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl langyos víz
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 kis fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomó kapor
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 5 dkg  margarin
  • 2 tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

  • Előkészítés: Az élesztőt kevés langyos vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, kevés lisztet és langyos helyen kb. 20 percig kelesztjük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. A kaprot, petrezselymet, rozmaringot megmossuk, apróra vágjuk.
    Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, és habosra keverjük a két tojással, a petrezselyemmel, a kaporral, a rozmaringgal és a szerecsendióval. A maradék lisztet nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a fűszeres margarint, a hagymát, a fokhagymát, a sót, és a maradék langyos vízzel simára dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 20 percig kelesztjük. Egy hosszúkás sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. Átgyúrjuk a tésztát, a formába tesszük, és ismét állni hagyjuk kb. 15 percig. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megkenjük vízzel, és éles késsel pár helyen keresztben bevágjuk. Szezámmaggal és lenmaggal díszíthetjük. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Amikor a sütőből kivesszük, rácsra borítjuk, megkenjük a forró kenyeret vízzel, hogy ropogós legyen a héja.

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr44186664

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása