Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Spenótos-szalonnás pizza (kenyérsütőben kelesztve)

2007.10.04. 17:54 kenyersutesotthon

csipetcsapat_pizza4_ok.jpg

  Elkészítése nagyon egyszerű, és ízesíthető fokhagymával vagy oregánóval is (én fokhagymásra szoktam). Általában vékonyra nyújtom, hogy sok-sok finomság ráférjen.


 


 


 

A tészta:

  • 200ml víz
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 100g rétes-, és 250g finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 zacskó sütőélesztő
  • 1 gerezd fokhagyma, vagy bármilyen fűszer (de ezek nem kötelezőek)

Bevallom, én kenyérsütőben kelesztem a tésztát, de úgy tudom, hogy ugyanolyan finom lesz, ha meleg helyen hagyjuk megkelni.

Pizzaszósz:

1 nagy gerezd fokhagymát egy pillanatra belenyomok forró olivaolajba. Ráteszem a már előre kinyitott paradicsomszószt, és egy kis előregyárott pizzaszószt is nyomok bele. Teszek bele friss őrölt borsot, oregánót, bazsalikomot, pici sót és cukrot. Folyamatosan kóstolgatom és fűszerezem addig, amíg nem tökéletes.

(more.hu)




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr31186132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása