Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Kenyérlángos

2007.10.03. 12:51 kenyersutesotthon

kenyérlángos


1 kg liszt
5 dkg élesztő
0,5-0,6 l langyos víz
3-4 dkg só

tetejére:
5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek. vágott kapor
½ fej vöröshagyma

25 dkg mangalica szalonnából tepertő


1 kg lisztet tálba rakunk és belemorzsolunk 5 dkg élesztőt. Ráöntjük a langyos vizet, belerakjuk a sót, és fél óráig ázni hagyjuk. Összedagasztjuk, két cipót formázunk belőle, tetejét olajjal megkenjük, majd egy órán át kelesztjük. Kelesztés után, a cipókból lapos kerek tésztát formálunk, és kemencében kisütjük. Ha nincs kemencénk, jól előmelegített sütőben is kisüthetjük tepsiben. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, kaporral, apróra vágott vöröshagymával, sóval. A szalonnát kockákra vágjuk, tepertőnek kisütjük. Tálaláskor a kenyérlángost megkenjük ízesített tejföllel, tepertőt teszünk rá.
(ízvadász)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr99184572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása