Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Egészség receptek

2007.10.03. 17:56 kenyersutesotthon

Tönköly-kenyér


Értékelés:

Bogdányi Mária kedvenc receptje

A dietetikus véleménye:

A tönkölybúzából készült élelmiszerek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Több jó tulajdonságot is tulajdonítanak ennek a gabonának, kiemelik például magas sikér- és fehérjetartalmát, kiemelkedő rosttartalmát és vitamingazdagságát is. A tápanyagértékek 100 g készételre vonatkoznak.



  Idő:
 2 óra

Nehézség: 
könnyű
Hozzávalók:

20 dkg tönköly teljes kiőrlésű kiszt
20 dkg tönköly fehér liszt
fél kocka élesztő
2 kk. méz
1 tojás sárgája
5 dkg vaj vagy margarin
1-2 ek. só
2 kk. őrölt kömény                                         (házipatika)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr62184840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása