35 dkg finomliszt, 50 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 evõkanál. olívaolaj . Az élesztõt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára fõzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihûlni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztõt, és közepes keménységû tésztát dagasztunk. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütõlapra helyezzük. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk. Elõmelegített sütõben, közepes melegben 50-60 percig sütjük. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
Burgonyás kenyér III.
2007.10.02. 10:15 kenyersutesotthon
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr44183316
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
panettone · http://www.spanielmentes.hu 2007.10.02. 20:32:01
50 dkg főtt krumpli 35 dkg liszthez?
Utolsó kommentek