Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Burgonyás kenyér III.

2007.10.02. 10:15 kenyersutesotthon

35 dkg finomliszt, 50 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 evõkanál. olívaolaj . Az élesztõt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára fõzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihûlni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztõt, és közepes keménységû tésztát dagasztunk. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütõlapra helyezzük. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk. Elõmelegített sütõben, közepes melegben 50-60 percig sütjük. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr44183316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panettone · http://www.spanielmentes.hu 2007.10.02. 20:32:01

50 dkg főtt krumpli 35 dkg liszthez?
süti beállítások módosítása