Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Diabetikus kenyér

2007.09.30. 14:20 kenyersutesotthon

Diabetikus kenyér sütése kenyérsütõgépben „DIABET-MIX" készlisztbõl



A kenyérsütõ gépben bármelyik „DIABET-MIX" készlisztbõl lehet kenyeret sütni. Az általunk ajánlott kenyérsütõ a HAUSER BM-820. Sütõgép honlap: www.hauserelectronic.hu Készlisztek: kenyérsütéshez egy kg-os kiszerelésben:

„DIABET-MIX" Fehérkenyérliszt.
„DIABET-MIX" Árpakenyérliszt.
„DIABET-MIX" Zabkenyérliszt.
„DIABET-MIX" Búza-rozs kenyérliszt


Sütés leírás sütõgéphez:
Oldjunk fel 8 g. élesztõt kevés langyos vízben, egészítsük ki fél literre és öntsük be a sütõgép sütõformájába. Tegyünk hozzá egy evõkanál étolajat, indítsuk el a programot és a keverõlapát / ok / beindulása után öntsünk bele fél kg. „DIABET-MIX" készlisztet. A gép tetejét csukjuk le. A dagasztási program befejezése után nyissuk fel a tetõt és igazítsuk középre a tésztát. A kelesztés befejezésekor vízbe mártott villával szurkáljuk meg a kenyér tetejét 3-4-szer, majd vízzel kenjük le a kenyér tetejét (ecsettel, kenõtollal),ezen túl nem célszerû felnyitni a tetõt a további munkafolyamatok alatt. A sütés, melegen tartást követõen, hõálló kesztyûvel vegyük ki a gép sütõformáját és borítsuk ki a kenyeret, fém, vagy farácson hagyjuk kihûlni.

Beállítási adatok:
Dagasztás 30 perc, kelesztés 1 óra 30 perc, sütés 1 óra, melegen tartás 1 óra. A fenti idõpontok betartása estén egyenletesen sült, megfelelõ héjú kenyeret kapunk. HAUSER BM-820 kenyérsütõ gép programozása: A program gomb egymásután többszöri megnyomásával léptessük a képernyõn látható nyilat a saját programra. A ciklus gombbal lépjünk az elsõ munkafázisra, az idõ gombbal adjuk meg az idõt, majd a ciklus gombbal lépünk tovább. Beállítási adatok: elõfûtés / preheat / off, dagasztás / knead / 30, kelesztés / rise 1 / 1:30, kelesztés / rise 2 / off, kelesztés / rise 3 / off, sütés / bake / 1:00, melegen tartás / kep warm / 1:00. A beállítás után nyomjuk meg egyszer a start gombot így a program rögzült, a kijelzõ 3:00 órát mutat, mert a melegen tartást nem veszi be az összes idõbe, de a diabetikus kenyeret benn kell tartani a melegen tartás ideje alatt, így a teljes idõtartam 4:00 óra. Ezen túl a sütés indítása a start gomb megnyomásával történik. A sötét színt kell beállítani.

Jó munkát, illatos kenyeret és hozzá jó étvágyat kívánok.

(diabettrade)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr85181375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása