Norbi lisztkeverék-kenyerekhez és főzéshez
2007.10.01. 10:21 kenyersutesotthon
65 %-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek.
Praktikus tanácsok
A termék alkalmas kenyerek, pizzák, pogácsák sütésére, habarás és panír készítésére. Fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas búza- és szójaprotein (fehérje) tartalom. Kenyér és pizza készítésekor a lisztkeverék - magas rosttartalma miatt - több folyadékot vesz fel, melyet langyos hőfokon adjunk a tésztához. Az összeállítás több időt és erőtejesebb keverést, dagasztást igényel. Az összegyúrt tésztát pihentessük, formázás után pedig hosszabb ideig kelesszük, mint az a normál lisztnél megszokott, valamint előmelegített sütőben, alacsonyabb hőfokon és hosszabb ideig süssük. Kenyérsütő géphez csak normál, vagy teljes kiőrlésű liszt hozzákeverése mellett ajánljuk, mivel a gép nehezen tudja megdolgozni a rostokat. Kisebb kenyereket süssünk, hogy a kenyerünk jobban át tudjon sülni. Update 1 kódú rántott húst, illetve rántott zöldséget, -sajtot, -gombát készíthetünk, ha a panírozáshoz NORBI LISZTKEVERÉK - KENYEREKHEZ ÉS FŐZÉSHEZ - keveréket, illetve a megmaradt Karcsúság Kenyérből készített morzsát használunk. Pogácsák, sós rudak készítésnél fontos, hogy az élesztő mindig friss legyen. A tejet, amibe az élesztőt felfuttatjuk, langyosítsuk meg!
A kelesztésre is több időt kell szánni, és így a tészta meghálálja a hosszabb pihentetést!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Tápértékadatok 100 g termékben.
Energia: 310 kcal
Fehérje: 37,76 g
Zsír: 6,75 g
Szénhidrát: 18,5 g
Nyers rost: 28,8 g
NORBI LISZTKEVERÉK - ÉDES és SÓS SÜTEMÉNYEKHEZ
65 %-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek.
Praktikus tanácsok
A termék alkalmas édes és sós sütemények készítésére. Fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas búza- és szójaprotein (fehérje) tartalom. Sütemények készítésekor a tészta lágyabb lesz, de könnyen megdolgozható, tehát ne kavarjuk túl sokáig és túl erőteljesen, viszont hosszabb ideig pihentessük, mint az a normál lisztnél megszokott. A magasabb nedvességtartalom miatt süteményünket előmelegített sütőben, alacsonyabb hőfokon és hosszabb ideig süssük.
A NORBI LISZTKEVERÉK - ÉDES és SÓS SÜTEMÉNYEKHEZ -törtfehér színe miatt a késztermék is sötétebb színű lesz.
A NORBI LISZTKEVERÉK - ÉDES és SÓS SÜTEMÉNYEKHEZ keverékből cukorbetegek által fogyasztható késztermékeket is készíthetünk. Fontos, hogy a sütéshez használt egyéb anyagokat a betegség állapotának megfelelően gondosan válogassuk össze, illetve a késztermék összes szénhidráttartalmának alakulása miatt vegyük igénybe szakember segítségét.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Tápértékadatok 100 g termékben.
Energia: 226 kcal
Fehérje: 25,53 g
Zsír: 1,11 g
Szénhidrát: 19,0 g
Nyers rost: 12,8 g
Norbi Lisztkeverék Nokedlihez és tésztákhoz
65 %-kal kevesebb szénhidrát
Praktikus tanácsok
A Norbi Lisztkeverék Nokedlihez és tésztákhoz alkalmas nokedli és száraztészták készítésére. Fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas fehérje-, valamint rosttartalom. Nokedli készítéséhez ajánlott recept: 10 dkg Norbi lisztkeverékhez adjunk egy csipetnyi tengeri sót, 3 egész tojást. Nem kell sokáig keverni! 3-5 percig érdemes pihentetni, amíg a rostok magukba szívják a nedvességet. Kifőzés előtt még egyszer keverjük át. A főzővízbe tegyünk sót és egy kanál olívaolajat. Forrásban lévő, de nem lobogó vízbe szaggassuk. A szaggatásnál vegyük figyelembe, hogy a lisztkeverékből nagyobbra nőnek a nokedlik, mintha hagyományos lisztből készítettük volna A leszűrést követően érdemes olajon egy kicsit felsütni.
Száraztészta készítéshez ajánljuk: 2 tojást verjük fel és adunk hozzá annyi lisztkeveréket (kb. 20 dkg), amennyi a tojás felvesz. Erősen megdolgozva többször gyúrjuk át. Akkor lesz elegendő a gyúrás, ha egy cipót csinálunk belőle, és azt kettévágva a vágat szép egyenletes lesz. Ha görcsök vannak benne, tovább kell gyúrni! Gyúrás közben többször 2-3 percre pihentessük. Ha elértük, hogy a vágott tészta homo9gén, vágjuk kis darabokra és adagoljuk tésztanyújtó gépbe, amin tetszés szerint beállíthatjuk a tészta vastagságát és a formát (lska, cérna stb). Érdemes először vastagabb fokozatra állítani, majd többször átnyújtani a gépben a tésztát, közben fokozatosan csökkentve a vastagságot. Konyharuhán, szobahőmérsékleten szárítsuk.
Tápértékadatok 100 g termékben:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 28,04 g
Zsír: 3,3 g
Szénhidrát: 20 g
Összetétel: LoCarb Choice dumpling mix (búza glutén, polidextróz, kálcium szulfát, szójaprotein izolátum, repcemagolaj, tejsavóprotein koncentrátum, búzaliszt, szójarost), búzaliszt.
Norbi lisztkeverék Palacsintákhoz
65 %-kal kevesebb szénhidrát
A Norbi lisztkeverék Palacsintákhoz alkalmas édes és sós palacsinták, valamint gofri készítésére. A termék fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas fehérje-, valamint rosttartalom. Palacsinta készítéséhez ajánlott recept: 10 dkg lisztkeverékhez adjunk 1 tojást, csipetnyi sót, kb. 250 ml tejet, amibe előzőleg édesítőt tettünk. Keverjük csomómentesre. 5-10 percig pihentessük, hogy a rostok fel tudják szívni a folyadékot. Tetszés szerint keverhetünk még hozzá tejet, attól függően, hogy milyen vastag palacsintát szeretnénk készíteni. A hagyományosnál érdemesebb egy kicsivel vastagabb palacsintát sütni, mert a vékonyabb nehezebben kezelhető. Nagyon fontos, hogy palacsintánkat alacsonyabb hőfokon süssük! Vastag talpú hőelosztó palacsintasütő használatával könnyebb a sütés és szebb lesz a palacsinta!
Gofri recept: 25 dkg lisztkeverék, 5 dkg vaj, 0,25 l tej, édesítő tetszés szerint, 2 tojás, egy kis vanília, csipet só, 1 tasak sütőpor. A tojásokat fakanállal kikavarjuk. Ebbe tegyük a megolvasztott vajat, az édesítőt, a vaníliát, majd dolgozzuk bele a sütőporral és sóval összekevert lisztet, együtt a tejjel felváltva és keverjük csomómentesre. Olajjal kissé megkent, előmelegített gofrisütőbe öntjük és a szokásosnál kicsivel alacsonyabb hőfokon sütjük.
Összetétel: LoCarb Choice dumpling mix (búza glutén, polidextróz, kálcium szulfát, szójaprotein izolátum, repcemagolaj, tejsavóprotein koncentrátum, búzaliszt, szójarost), búzaliszt.
Tápértékadatok 100 g termékben:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 28,04 g
Zsír: 3,3 g
Szénhidrát: 20 g
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr58182148
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek