Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Norbi lisztkeverék-kenyerekhez és főzéshez

2007.10.01. 10:21 kenyersutesotthon


65 %-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek.

Praktikus tanácsok
A termék alkalmas kenyerek, pizzák, pogácsák sütésére, habarás és panír készítésére. Fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas búza- és szójaprotein (fehérje) tartalom. Kenyér és pizza készítésekor a lisztkeverék - magas rosttartalma miatt - több folyadékot vesz fel, melyet langyos hőfokon adjunk a tésztához. Az összeállítás több időt és erőtejesebb keverést, dagasztást igényel. Az összegyúrt tésztát pihentessük, formázás után pedig hosszabb ideig kelesszük, mint az a normál lisztnél megszokott, valamint előmelegített sütőben, alacsonyabb hőfokon és hosszabb ideig süssük. Kenyérsütő géphez csak normál, vagy teljes kiőrlésű liszt hozzákeverése mellett ajánljuk, mivel a gép nehezen tudja megdolgozni a rostokat. Kisebb kenyereket süssünk, hogy a kenyerünk jobban át tudjon sülni. Update 1 kódú rántott húst, illetve rántott zöldséget, -sajtot, -gombát készíthetünk, ha a panírozáshoz NORBI LISZTKEVERÉK - KENYEREKHEZ ÉS FŐZÉSHEZ - keveréket, illetve a megmaradt Karcsúság Kenyérből készített morzsát használunk. Pogácsák, sós rudak készítésnél fontos, hogy az élesztő mindig friss legyen. A tejet, amibe az élesztőt felfuttatjuk, langyosítsuk meg!
A kelesztésre is több időt kell szánni, és így a tészta meghálálja a hosszabb pihentetést!
JÓ ÉTVÁGYAT!

Tápértékadatok 100 g termékben.
Energia: 310 kcal
Fehérje: 37,76 g
Zsír: 6,75 g
Szénhidrát: 18,5 g
Nyers rost: 28,8 g

NORBI LISZTKEVERÉK - ÉDES és SÓS SÜTEMÉNYEKHEZ
65 %-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos gabonalisztek.

Praktikus tanácsok
A termék alkalmas édes és sós sütemények készítésére. Fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas búza- és szójaprotein (fehérje) tartalom. Sütemények készítésekor a tészta lágyabb lesz, de könnyen megdolgozható, tehát ne kavarjuk túl sokáig és túl erőteljesen, viszont hosszabb ideig pihentessük, mint az a normál lisztnél megszokott. A magasabb nedvességtartalom miatt süteményünket előmelegített sütőben, alacsonyabb hőfokon és hosszabb ideig süssük.
A NORBI LISZTKEVERÉK - ÉDES és SÓS SÜTEMÉNYEKHEZ -törtfehér színe miatt a késztermék is sötétebb színű lesz.
A NORBI LISZTKEVERÉK - ÉDES és SÓS SÜTEMÉNYEKHEZ keverékből cukorbetegek által fogyasztható késztermékeket is készíthetünk. Fontos, hogy a sütéshez használt egyéb anyagokat a betegség állapotának megfelelően gondosan válogassuk össze, illetve a késztermék összes szénhidráttartalmának alakulása miatt vegyük igénybe szakember segítségét.
JÓ ÉTVÁGYAT!

Tápértékadatok 100 g termékben.
Energia: 226 kcal
Fehérje: 25,53 g
Zsír: 1,11 g
Szénhidrát: 19,0 g
Nyers rost: 12,8 g

Norbi Lisztkeverék Nokedlihez és tésztákhoz
65 %-kal kevesebb szénhidrát

Praktikus tanácsok

A Norbi Lisztkeverék Nokedlihez és tésztákhoz alkalmas nokedli és száraztészták készítésére. Fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas fehérje-, valamint rosttartalom. Nokedli készítéséhez ajánlott recept: 10 dkg Norbi lisztkeverékhez adjunk egy csipetnyi tengeri sót, 3 egész tojást. Nem kell sokáig keverni! 3-5 percig érdemes pihentetni, amíg a rostok magukba szívják a nedvességet. Kifőzés előtt még egyszer keverjük át. A főzővízbe tegyünk sót és egy kanál olívaolajat. Forrásban lévő, de nem lobogó vízbe szaggassuk. A szaggatásnál vegyük figyelembe, hogy a lisztkeverékből nagyobbra nőnek a nokedlik, mintha hagyományos lisztből készítettük volna A leszűrést követően érdemes olajon egy kicsit felsütni.

Száraztészta készítéshez ajánljuk: 2 tojást verjük fel és adunk hozzá annyi lisztkeveréket (kb. 20 dkg), amennyi a tojás felvesz. Erősen megdolgozva többször gyúrjuk át. Akkor lesz elegendő a gyúrás, ha egy cipót csinálunk belőle, és azt kettévágva a vágat szép egyenletes lesz. Ha görcsök vannak benne, tovább kell gyúrni! Gyúrás közben többször 2-3 percre pihentessük. Ha elértük, hogy a vágott tészta homo9gén, vágjuk kis darabokra és adagoljuk tésztanyújtó gépbe, amin tetszés szerint beállíthatjuk a tészta vastagságát és a formát (lska, cérna stb). Érdemes először vastagabb fokozatra állítani, majd többször átnyújtani a gépben a tésztát, közben fokozatosan csökkentve a vastagságot. Konyharuhán, szobahőmérsékleten szárítsuk.

Tápértékadatok 100 g termékben:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 28,04 g
Zsír: 3,3 g
Szénhidrát: 20 g

Összetétel: LoCarb Choice dumpling mix (búza glutén, polidextróz, kálcium szulfát, szójaprotein izolátum, repcemagolaj, tejsavóprotein koncentrátum, búzaliszt, szójarost), búzaliszt.

Norbi lisztkeverék Palacsintákhoz
65 %-kal kevesebb szénhidrát

A Norbi lisztkeverék Palacsintákhoz alkalmas édes és sós palacsinták, valamint gofri készítésére. A termék fontos jellemzője az alacsony felszívódó szénhidráttartalom mellett a magas fehérje-, valamint rosttartalom. Palacsinta készítéséhez ajánlott recept: 10 dkg lisztkeverékhez adjunk 1 tojást, csipetnyi sót, kb. 250 ml tejet, amibe előzőleg édesítőt tettünk. Keverjük csomómentesre. 5-10 percig pihentessük, hogy a rostok fel tudják szívni a folyadékot. Tetszés szerint keverhetünk még hozzá tejet, attól függően, hogy milyen vastag palacsintát szeretnénk készíteni. A hagyományosnál érdemesebb egy kicsivel vastagabb palacsintát sütni, mert a vékonyabb nehezebben kezelhető. Nagyon fontos, hogy palacsintánkat alacsonyabb hőfokon süssük! Vastag talpú hőelosztó palacsintasütő használatával könnyebb a sütés és szebb lesz a palacsinta!

Gofri recept: 25 dkg lisztkeverék, 5 dkg vaj, 0,25 l tej, édesítő tetszés szerint, 2 tojás, egy kis vanília, csipet só, 1 tasak sütőpor. A tojásokat fakanállal kikavarjuk. Ebbe tegyük a megolvasztott vajat, az édesítőt, a vaníliát, majd dolgozzuk bele a sütőporral és sóval összekevert lisztet, együtt a tejjel felváltva és keverjük csomómentesre. Olajjal kissé megkent, előmelegített gofrisütőbe öntjük és a szokásosnál kicsivel alacsonyabb hőfokon sütjük.

Összetétel: LoCarb Choice dumpling mix (búza glutén, polidextróz, kálcium szulfát, szójaprotein izolátum, repcemagolaj, tejsavóprotein koncentrátum, búzaliszt, szójarost), búzaliszt.

Tápértékadatok 100 g termékben:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 28,04 g
Zsír: 3,3 g
Szénhidrát: 20 g

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr46182148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása