Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Rozskenyér parasztosan

2007.10.14. 10:42 kenyersutesotthon

Rozskenyér parasztosan
80 dkg finomliszt, 30 dkg barna rozsliszt, 4 dkg élesztó, 1,5 dkg só, 6 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, kevés tej, 5 dl meleg víz, 2-3 kanál étolaj.
2 dl langyos vízben, 10 dkg rozsliszttel az élesztót elkeverjük. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8 órán át kelni hagyjuk. Ha jól megkelt az élesztó, akkor mély tálba öntjük. Hozzáadjuk az átszitált liszteket, a sót és az olvasztott vajat vagy margarint. Jól összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet, és keveróvilla segítségével nagyjából összedolgozzuk. A tészta további dagasztását kézzel folytatjuk mindaddig, amíg az sima felületú nem lesz. Ezután 2 órán át kelni hagyjuk meleg helyen, letakarva. Ez idó letelte után a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kettéosztjuk, lazán átgyúrjuk, cipót formázunk belóle és zsírozott, lisztezett sütólapra helyezzük. A cipók felületét kevés liszttel megszórjuk, 30-40 percig ismét kelesztjük, majd a megkelt cipók felületét tejes tojással megkenjük. Elómelegített sütóben, közepes túzön 45-50 percig sütjük. A kenyér felülete szép sárgásbarna lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: rozskenyér kenyérreceptek

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr7195693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.