Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Kenyérsütők használata III.

2007.10.14. 10:38 kenyersutesotthon

TIPIKUS HIBÁK ÉS JAVÍTÁSUK

Hiba / jelenség

A hiba oka / a javítás módja

nem kelt meg a tészta

- lehetőleg friss élesztőt használjon
- a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek
- a hozzávalókat a helyes sorrendben adagolja (különösen a késleltetés használatakor kell erre figyelni)

rágós, sületlen belső

- túl vizes a tészta
- nincs eléggé összedolgozva a tészta

összeesett kenyér

- langyos vizet használjon
- jól dagassza össze a tésztát (megfelelően hosszú programot válasszon)
- ellenőrizze, nem járt-e le az élesztő szavatossága?

erős élesztőszag

- kerülje el a túlkelesztést
- ellenőrizze, eléggé megkelt-e a tészta? (kb. a duplájára kell nőnie)
- túl sok az élesztő mennyisége

savanyú íz

- kerülje a túl sok sót
- friss élesztőt használjon

repedezett héj

- túl sok a liszt
- túl kevés a víz

egyenetlen forma

- a gép nem tudta jól eldolgozni a tésztát

átázott kéreg

- ha a gép befejezte a programot, vegye ki a kenyeret a formából

vastag kéreg

- túl sokáig sült a tészta
- túl sok benne a cukor

túl kemény kéreg

- ellenőrizze, hogy megfelelő lisztet használ-e?

Szólj hozzá!

Címkék: kenyérsütők használata

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr64195689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.