Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Baguette

2007.10.08. 18:52 kenyersutesotthon

Francia kenyér (Baguette)


1 1/2 kiskanál szárazélesztõ (3 g) vagy 1 /4 csomag friss élesztõ (kb. 1 dkg), 26 dkg finomliszt, 14 dkg búzadara, 2 dl forró víz, 1 kiskanál cukor, 1/2 mokkáskanál só, 2 dl langyos víz, egy csipet aszkorbinsav. A búzadarát a két dl vízzel leforrázzuk, és hagyjuk kihûlni (esetleg egy tányéron szétterítjük, hogy hamarabb hûljön). A dagasztóedénybe a szokásos módon elõször az élesztõt, majd a lisztet, a sót, a cukrot, a kihûlt darát tesszük, végül beleontjuk a 2 dl langyos vizet. A kenyérsütõ gépet a FRENCH BREAD programra állítjuk, és elindítjuk. Ha hagyományos formában szeretnénk megsütni, akkor MANUAL üzemûre állítjuk a gépet, és a kész tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Hosszú hengert formálunk belõle, zsírozott tepsiben még egyszer kelni hagyjuk (kb. negyed óráig) Sütõbe tétel elõtt a tetejét tejjel megkenjük, majd 240 °C-on 15 percig, 200 °C-on további 30 percig sütjük.

2 komment

Címkék: kenyérreceptek baguette

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr58190406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonym 2008.01.16. 15:23:50

Ez a baguette recept egy humbug! Ha ezt szó szerint megcsinálja valaki, az megnézheti magát! Az egész egy nagy lötty, nem áll össze!

László 2008.03.16. 02:45:49

Üdvözletem! Szeretnék egy olyan kenyér receptet kérni amejet a 70-es években az akkori közértekben lehtett megvásárolni. Előre is köszönöm! László