Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Rozsos zsemle

2007.10.04. 08:43 kenyersutesotthon

Az alábbi recept kenyérsütő gépekhez készült, de a hagyományos módon - sütőben vagy kemencében  - is elkészíthető. 

ROZSOS ZSEMLE Hozzávalók: 35 dkg sima liszt (BL55), 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 5 dkg kukoricaliszt, 5 dkg Falusi fehér kenyér koncentrátum*, 1 csapott teáskanálnyi só, 2 teáskanálnyi cukor, 2 dkg vaj, 1,5 dkg élesztő, 3 dl víz. A hozzávalókat Tészta (Teig) programon összedolgoztatjuk, majd a megkelt tésztát kivesszük a gépből. Kb. két cm vastagra nyújtjuk és 12-14 részre vágjuk fel. Lisztezve megformázzuk, s - vékonyan olajozott - sütőlapra helyezzük. Langyos helyen tovább kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő. Forró sütőben sütjük: előbb 5 percig 250 Celsius-fokon, majd 10-15 percig 200 fokra visszavéve. (A zsemlék fényesebbek lesznek, ha felületüket sütés előtt megkenjük vízzel vagy tojással. A tetejét megszórhatjuk magvakkal is, például köménnyel, mákkal, vagy szezámmal.)

(konyhamester)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr13185404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.