Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

...és még mi mindenre jó a sikér!!!!(búzahús)

2007.09.28. 19:01 kenyersutesotthon

A búzahús tápértéke
A búzahús nem tartalmaz állati eredetű anyagot. Koleszterint természetesen szintén nem, ugyanakkor nagyon magas a fehérje tartalma, és az állaga teljesen megegyezik a húséval. Ez azt jelenti, hogy bármi készíthető belőle, ami húsból készül. Fogyasztása nem csak azoknak ajánlott, akik vegetáriánusok, hanem mindazoknak, akik speciális diétát követnek, amiben a koleszterin, és a húsban előforduló egyéb egészségtelen dolgok kerülendőek. A sertéspestisről és a kergemarha kórról, valamint az állati fehérjéken nevelt gyári csirkékről már ne is beszéljünk.

Milyen betegeknek javasolt?
Az érrendszeri megbetegedésekben szenvedők mindegyike fontos táplálék kiegészítőként eheti a búzahúst. A kötőszövetek a búzahús fogyasztásával nem zsírosodnak el, és a különféle izületi megbetegedések - melyeket a húsban található húgysav lerakódása okoz - is megelőzhetők, vagy javíthatók. A méregtelenítő kúrák igen fontos része a hústalan napok betartása, valamint a vallási böjtök idején is használható, ha a háziasszony nem akar eltérni a megszokott receptektől, vagy csak a család egyik tagja végez hústalan diétát, nem kell több felé főzni.

Milyen ételeket készíthetünk Búzahúsból?
Bármilyen étel készíthető belőle, amit a hagyományos magyar konyhából ismerünk, a rántott szelettől a szalontüdőn át a vadason keresztül a pörköltig, vagy a brassói aprópecsenyéig. Sőt a reggeli szendvicsekbe és hidegtálakra is tehetünk belőle a felvágottakat helyettesítendő.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr76180057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh Zoltán 2007.09.30. 13:21:16

Nos aki a hús élményét várja a búzahústól, az mondjuk csalódni fog! Ezért szerintem talán jobb is, ha inkább a másik elfogadott nevén - seitanként emlegetjük. Én például nem is a húst helyettesítem vele, hanem magát a fehér kenyeret! Már évek óta minden reggelim úgy néz ki, hogy egy-két szelet rántott seitanra (a bp.-i biopiacon árulja egy néni) teszek minden olyan feltétet, amit egyébkent péksüteményre tennék (akár valódi húst is). Nagyon egészséges és egyáltalán nem üli meg a gyomrot.
Bizonyos nézetek szerint, sok emésztési problémáért éppen a hagyományos európai reggelik során elfogyasztott szinte kötelezõ jellegû fehér kenyér tehetõ felelõssé. Ez is egy módszer ennek kiküszöbölésére.
süti beállítások módosítása