Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Utolsó kommentek:

Franci1969 2012.02.28. 08:22:51

üdv,

rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben nem kapok, ezért rétesliszttel keverem a simát.
mi erről a véleményed és a fenti recepthez milyen lisztet használtál?

Bejegyzés: Burgonyás Cipó

Biopék 2011.04.23. 19:52:24

@gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem.
Ha rászánod az időt, hidd el ,hogy nem lesz több, kézzel elkészíteni mint a géppel,de bele vittél egy varázslatos ÍZ FOKOZÓT, amit úgy hívnak SZERETET!!!!!
A fenti kovászos receptet használod, biztos, hogy nem fog morzsálódni, mivel a tésztának meg kell érnie és a gépek ezt nem mindig tudják.
Szeretettel. Bio pék

Bejegyzés: A siker titka: a sikér

gaveronika 2011.03.10. 14:15:43

Kedves biopék!

Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik?

gaveronika

Bejegyzés: A siker titka: a sikér

cirokamiroka 2011.01.26. 12:36:20

Kedves biópék, két kéredésem lenne:
1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje?
2. Leírnád a teljeskirörlésű tönköly búza liszt kovászá készítésének a menetét?

köszi.

Bejegyzés: Varázslatos biokenyér

Biopék 2010.11.21. 13:22:12

sziasztok!
a valódi barna kenyér mindig a teljesőrlésű lisztöl barna, ennek súlya van.
a graham liszt, is jó de abból kimarad a csira,a gabona lelke az élet.
ez egy szükséges rossz a malomiparnál,mert így lehet fél év szavit adni a liszteknek, hogy egyszerű levegős malmi technikával kiveszik a gyorsan avasodó csirát. ha viszont benne marad rövid időn belül keserűvé,avas ízűvé válik a belőle készült kenyér.ezért jó frissen őrölt liszt amit sütés előtt készítünk, vagy az bioliszt amin fel van tüntetve az őrlési idő és nem régebbi 1 hónapnál.
teljesőrlésü kenyeret mindig biolisztből készítsünk,mert ezeket nem permetezik vegyszerekkel,nincsenek a földek az autópálya mellet, így tisztább a korpa felülete

Bejegyzés: Barna kenyér tökmaggal

Biopék 2010.11.21. 12:41:48

Sziasztok!
Jó látni,hogy sok ember foglalkozik a táplálkozással, és nem csak az étkezéssel.Mert a biokenyér az táplálja a testünket,nem csak jó lakunk tőle.
pár szakmai gondolat:
a kenyérbe a só a megadott liszt mennyiség 1% elegendő (0,75kg akkor 0,0075Kg)
a sütés minimum 200 C de vetésre 230C( ez a hőfok amikor beteszed a kenyeret a sütőbe,és jó ha egy kis edénybe vizet teszel, mert ez segíti a kenyér bélzetének növekedését, ettöl lesz magasabb, lágyabb a kenyér.
használjatok kovászt, a tészta készítésnél,mert igy lesz kenyér íze és tovább el áll.
ha van kérdés szívesen válaszolok.

Bejegyzés: Varázslatos biokenyér

netiko 2010.06.21. 21:53:39

szia! én megcsináltam ezt a kenyeret, de nagyon kemény lett a héja. van erre valamilyen megoldás?

Bejegyzés: Varázslatos biokenyér

milakfeco 2010.02.07. 22:20:50

<embed wmode="opaque" src="http://static.ning.com/socialnetworkmain/widgets/index/swf/badge.swf?v=201002041436" FlashVars="backgroundColor=0x000000&textColor=0x00C3FF&config=http%3A%2F%2Fallas-job.ning.com%2Fmain%2Fbadge%2FshowPlayerConfig%3Fxg_source%3Dbadge%26size%3Dlarge%26username%3D1ts15u7xln3o5" width="206" height="242" bgColor="#000000" scale="noscale" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"> </embed><br /><small><a href="http://allas-job.ning.com">Visit <em>Valós munkák Magyarországról</em></a></small><br />

Bejegyzés: Fehér kenyér vs barna kenyér

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.10.29. 18:17:07

Tegyük hozzá, hogy egy kenyérszeletelő gép a legjobb vásár, mivel az egyenes szeleteket vág és nem morzsál három napos kenyérnél sem.

Bejegyzés: Kenyér másképp-töltött kenyér

siklitimi 2009.07.24. 18:38:34

Ma délután megsütöttem a kalácsot. Az illata jóval megelőzte az ízét:-) , már sütés közben belengte az egész lakást. Az íze is nagyon finom, kedvens receptek közé tettem, köszönöm!

Bejegyzés: Gépi foszlós kalács

óvatos_duhaj 2009.04.13. 15:55:23

@Csoki: Szia! Ahogy látom, ez elég régi kérdés/bejegyzés már, de hátha ráakad még valaki a válaszra (ahogy én tudom, talán medwénél olvastam): akkor jó a kenyered, ha megkopogtatod az alját, és olyan tompán "kong". Az én fél kiló körüli kenyereim 30-40 perc alatt szoktak elkészülni.

Bejegyzés: Barna kenyér tökmaggal

tibho133 2009.03.14. 16:24:15

LEGYEN SZÍVES VALAKI NEKEM MONDJA EL MINT EGY PÉKNEK,HOGY MIÉRT TENNÉNEK A KENYÉRBE FAGYÁLLÓT ÉS GIPSZET?KENYÉRBE:LISZT,VÍZ,SÓ,ADALÉKANYAG,ÉLESZTŐ.HA NEM LENNE BENNE ADALÉKANYAG MINDENKI LAPOS KENYERET VENNE A BOLTBA.

Bejegyzés: "mindennapi kenyerünk"

hegyi kecske 2009.03.05. 12:34:42

Sziasztok! Nagyon tetszik mindaz amit a kenyérről leírtatok.Szeretnék egy két házi kenyér receptet is látni az oldalakon, /gyerekkoromban sokan sütöttek nagyon jó házi kenyeret,50-es 60-as évek/ valamint ha tudtok arról irni, hogy milyen adalékokat használnak ma a kenyérsütésnél.Arra gondolok, amikkel például a kenyerek terjedelmét növelik és szerintem a kenyér morzsálodását okozzák.

Bejegyzés: Közvéleménykutatás!!!!!!!

Andi 2008.09.21. 15:03:21

Nagyon finom! Egyszerűen elkészíthető kenyér. Ajánlom mindenkinek!

Bejegyzés: Varázslatos biokenyér

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2008.09.10. 05:49:53

Tegnapelőtt hallottam a káposztás kenyérről a rádióban, sejtettem, hogy ilyesmi, ki fogom próbálni, biztos nagyon finom!

Bejegyzés: Káposztás kenyér

László 2008.03.16. 02:45:49

Üdvözletem! Szeretnék egy olyan kenyér receptet kérni amejet a 70-es években az akkori közértekben lehtett megvásárolni. Előre is köszönöm! László

Bejegyzés: Baguette

anonym 2008.01.16. 15:23:50

Ez a baguette recept egy humbug! Ha ezt szó szerint megcsinálja valaki, az megnézheti magát! Az egész egy nagy lötty, nem áll össze!

Bejegyzés: Baguette

Csoki · http://www.csakiistvan.hu 2007.12.16. 14:20:18

hello

Tud valaki segíteni hogy kenyeret itt mennyi ideig kell sütni? honnan tudom hogy jó? Ha a teteje már kezd pirulni?

Üdv

Bejegyzés: Barna kenyér tökmaggal

Varga Krisztina 2007.11.26. 15:33:21

Szia Kriszta! Most találtam ezt az oldald és nagyon tetszik!, meg vagyok nagyon elégedve! Ugyanis, már egy ideje teljes kiölésű lisztel készíthető kenyér receptet keresek, az egészséges ételek fogyasztása címén, de idáig ilyet még nem találtam, ahhol fehérliszt(ami hizlal és talán nem is egészséges) nélkül is írtak volna receptet. Sőt, itt sokféle leírás is akad, amit jó tudni! Hálás köszönetem!
Tisztelettel: Varga Krisztina

Bejegyzés: Közvéleménykutatás!!!!!!!