Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Burgonyás Cipó

2011.02.01. 19:18 kenyersutesotthon

Hozzávalók:

25 dkg főtt burgonya

2 dl burgonya főzőlé

60 dkg liszt

1 kk só

3 dkg élesztő + 1 kk cukor 1/2 dl vízben feloldva

A hozzávalókat kenyérsütőgépben kikeverem, kelesztem. Ha megkelt, kiveszem a gépből, és kicsit kézzel átgyúrom. Tepsibe teszem, a tetejét szépen bevagdosom, és még egy kicsit kelni hagyom.

180 fokon 30 percig alsó-felső sütésen sütöm. Ha kész, vízzel átkenem.

3-4 napig friss marad!

 

 Vajjal megkenve még kicsit langyosan isteni finom!

1 komment

Címkék: gasztronómia házikenyér fehér kenyér burgonyás kenyér vajas kenyér sütőben sütés

A bejegyzés trackback címe:

http://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr712631626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Franci1969 2012.02.28. 08:22:51

üdv,

rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben nem kapok, ezért rétesliszttel keverem a simát.
mi erről a véleményed és a fenti recepthez milyen lisztet használtál?