Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Zabpelyhes, napraforgós kenyér

2007.10.15. 16:25 kenyersutesotthon

Hozzávalók:

4 csésze forrásban lévő víz
3 teáskanál só
3 csésze zabpehely
4 dkg élesztő
3 csésze langyos víz
2 evőkanál méz
1/2 csésze datolya
1/3 csésze forró víz
2 csésze mazsola
1 csésze napraforgó
3 evőkanál simaliszt
6-7 csésze teljes kiőrlésű liszt

Keverjük össze a 4 csésze vizet, a zabpelyhet, sót, és hagyjuk 1 órát pihenni.

Futtassuk fel az élesztőt, mézet, és 3 csésze langyos vizet. Áztassuk be a datolyát az 1/3 csésze forró vízbe, majd utána turmixoljuk össze a kettőt. Keverjük össze az összes hozzávalót, és dagasszuk ki jó alaposan és hagyjuk 10 percet pihenni. Formáljunk belőle 4 cipócskát, és hagyjuk, hogy megkeljenek. Süssük nagy lángon 10 percig, majd 180 fokon 45 percig.

(Nagy Zsuzsa)

Szólj hozzá!

Címkék: kenyérreceptek

A bejegyzés trackback címe:

http://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr73197047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.