MIT SZÁMÍT A MÉRTÉKTARTÁS? A legnagyobb hibát azzal lehet elkövetni, ha figyelmen kívül hagyjuk a berendezés befogadó képességét, s a tészta végül kidagad az üstből. Ezért mindig össze kell számolni a felhasznált alapanyagok súlyát (a víz dkg-jait sem feledve!), tudván, hogy sütéskor a tészta folyadéktartalmának körülbelül az egyharmadát-felét veszíti el. Tehát például egy 75 dkg-os kenyér várhatóan 85-90 dkg alapanyagból fog kisülni. E mellett azt is figyelembe kell venni, hogy a teljes kiőrlésű, sötétebb kenyerek tömörebbek, nehezebbek, míg a fehérek terjedelmesebbek. Így például egy 2 literes - egy 1 kg-os átlagos kenyérhez való - üst csak egy kb. 75 dkg-os laza szerkezetű kenyeret tud biztonságosan befogadni. Ezért új recept alkalmazásakor mindig érdemes egy kisebb - körülbelül 50 dkg-os darabbal - próbasütést végezni. (A kísérleti adagot célszerű gyors vagy alapprogramon, normál színnel sütni.)
(konyhamester)
kenyérsütők használata I.
2007.10.10. 19:29 kenyersutesotthon
Szólj hozzá!
Címkék: kenyérsütők kenyérsütők használata
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr35192652
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek