Hozzávalók 75 dkg kenyérhez. 5 dkg Falusi fehér kenyér alapkeverék 50 dkg sima liszt BL55 1,5dkg élesztő 1,25 dl vajíró / kefir is jó / 1,5 dl víz | |
Finom, zamatos és ropogós fehér kenyeret kapunk. Sütése rövid ( 2:20 ) világos programon |
Falusi fehér kenyér
2007.09.28. 14:06 kenyersutesotthon
5 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr47179718
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.09.30. 14:58:40
Nagyon jó kezdeményezés, máris végigolvastam:-)
Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de leírnád, hogy hol lehet ezeket a keverékeket beszerezni és van-e bennük valamilyen adalékanyag? Néztem a kenyérvarázs oldalán, de nincs rajta az összetétel.
Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de leírnád, hogy hol lehet ezeket a keverékeket beszerezni és van-e bennük valamilyen adalékanyag? Néztem a kenyérvarázs oldalán, de nincs rajta az összetétel.
kenyersutesotthon 2007.09.30. 16:41:34
Az összetételt már fel is tettem. Megvásárolni az oldalukon lehet, meg kell rendelni és kész. :-)(Termékek menüben)
t3v · http://okostojas.blog.hu 2007.10.01. 17:54:47
Mamma, a kenyérvarázs keverékek nem az adalékmentességéről híresek. A "természetes" kovászporukban az emulgeálószerektől kezdve a csomósodásgátlóig minden van - ráadásul a házi pékek szt (l. Index fórum) csak kovászmagként használható, rendes kovászként nem...
istyu 2007.10.01. 23:55:55
Szerintem a BL-80 -as lisztből jobb kenyeret lehet sütni, mint a BL-55 -ből.
Aki nem hiszi, próbálja meg :-)
Aki nem hiszi, próbálja meg :-)
Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.10.06. 18:17:08
Köszi, t3v, akkor ezért nem találtam az összetételt:-))
Utolsó kommentek