Hirdetés

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Franci1969: üdv, rendszeresen sütök kenyeret, de a burgonyáshoz bl80-at. átlagos boltokban, szupermarketekben... (2012.02.28. 08:22) Burgonyás Cipó
  • llaci56: @milakfeco: Na igen... Igazad van. (2011.10.20. 14:34) Fehér kenyér vs barna kenyér
  • Biopék: @gaveronika: Nehezen tudok erre válaszolni, mivel én még géppel nem sütöttem. Ha rászánod az időt,... (2011.04.23. 19:52) A siker titka: a sikér
  • gaveronika: Kedves biopék! Mitől van az, hogy a gépben sütött kenyerem nagyon morzsálódik? gaveronika (2011.03.10. 14:15) A siker titka: a sikér
  • cirokamiroka: Kedves biópék, két kéredésem lenne: 1. nem kevés a fent leírt kelesztés ideje? 2. Leírnád a teljes... (2011.01.26. 12:36) Varázslatos biokenyér
  • Utolsó 20

Linkblog

Falusi fehér kenyér

2007.09.28. 14:06 kenyersutesotthon

Hozzávalók 75 dkg kenyérhez.
5 dkg Falusi fehér kenyér alapkeverék
50 dkg sima liszt BL55
1,5dkg élesztő
1,25 dl vajíró / kefir is jó /
1,5 dl víz
 
Finom, zamatos és ropogós fehér kenyeret kapunk. Sütése rövid ( 2:20 ) világos programon

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazikenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr47179718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.09.30. 14:58:40

Nagyon jó kezdeményezés, máris végigolvastam:-)
Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de leírnád, hogy hol lehet ezeket a keverékeket beszerezni és van-e bennük valamilyen adalékanyag? Néztem a kenyérvarázs oldalán, de nincs rajta az összetétel.

kenyersutesotthon 2007.09.30. 16:41:34

Az összetételt már fel is tettem. Megvásárolni az oldalukon lehet, meg kell rendelni és kész. :-)(Termékek menüben)

t3v · http://okostojas.blog.hu 2007.10.01. 17:54:47

Mamma, a kenyérvarázs keverékek nem az adalékmentességéről híresek. A "természetes" kovászporukban az emulgeálószerektől kezdve a csomósodásgátlóig minden van - ráadásul a házi pékek szt (l. Index fórum) csak kovászmagként használható, rendes kovászként nem...

istyu 2007.10.01. 23:55:55

Szerintem a BL-80 -as lisztből jobb kenyeret lehet sütni, mint a BL-55 -ből.
Aki nem hiszi, próbálja meg :-)

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu 2007.10.06. 18:17:08

Köszi, t3v, akkor ezért nem találtam az összetételt:-))
süti beállítások módosítása